Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst met ExcellentFlex

Eind maart is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen C-LiON Via Vinci Academy en ExcellentFlex, gericht op (startende) leraren die opgeleid willen worden tot het dubbeldiploma Excellente Leerkracht 21ste Eeuw (RegisterLeraar) en Leraar LB/LC (Stichting post HBO).

Het twee jarige Excellentie-Programma © met een totale omvang van 16 dagen (32 dagdelen) is inhoudelijk perfect afgestemd op de vraagstukken van startende leerkrachten, welke uit een behoeftepeiling is voortgekomen. De deelnemende leraar verruimt hierdoor niet alleen praktische en inhoudelijke kwaliteiten, maar worden de loopbaankansen ook substantieel vergroot.

Vanaf 10 april 2017 is de inschrijving voor dit unieke project gestart. Na inschrijving vindt een uitgebreide selectie/intake plaats van de leraren die aan het programma kunnen deelnemen.

Ga voor meer informatie of inschrijving naar www.ExcellentFlex.nl of bel of mail met Christianne van Alphen, telefoon 06-31953196 of excellentie@excellentflex.nl.

Een master halen met subsidie voor vervanging

Vanaf 1 april is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor vervanging van de schoolleider die een masteropleiding volgt. Deze subsidie komt bovenop het bedrag dat al beschikbaar is voor nascholing maar, ook  belangrijk, het zorgt voor een mogelijkheid tot vervanging van de schoolleider.

C-LiON / Via Vinci Academy biedt met de MILE (Master Innovation & Leadership in Education) ook voor deze subsidie in aanmerking komt.

Voor meer informatie voor de regeling:
https://www.schoolleidersregisterpo.nl/actueel/nieuws/detail/vraag-de-schoolleiderstegemoetkoming-aan

Voor meer informatie over de MILE:
https://www.viavinci.nl/opleiding/master-innovation-leadership-in-education

Geheel vernieuwde drijfverentest beschikbaar

C-LiON Onderwijs Advies Diensten heeft, exclusief voor de onderwijssector, een maatwerk versie van het testrapport bij de ‘My Motivation Insights’ test beschikbaar. Ons team met gecertificeerde MMI-facilitators laat u graag kennismaken met deze test en eventuele vervolgtrajecten, zoals persoonlijke coaching, teamtraining en -begeleiding. Klik hier voor meer informatie over de MMI drijfverentest.

Samenwerking Via Vinci Academy met BCO Onderwijsadvies en O2 Onderwijsadvies

Met veel plezier melden we dat Via Vinci Academy nu ook (na)scholing aanbiedt op drie plaatsen in Limburg en Oost-Brabant: Helmond, Venlo en Beek. Dat gebeurt in samenwerking met BCO Onderwijsadvies en O2 Onderwijsadvies die bekende partners zijn voor scholen en schoolbesturen in deze regio. Er wordt gestart met opleiding en nascholing voor het schoolmanagement, waaronder de opleiding voor registerdirecteur onderwijs. Er zullen varianten worden aangeboden voor (zeer) ervaren directeuren, startende directeuren, directeuren met een diploma ‘basisbekwaam’, aanstaande directeuren en zij-instromende directeuren. De uitvoering van de (na)scholing gebeurt door teams waarin professionals van Via Vinci Academy, BCO Onderwijsadvies en O2 Onderwijsadvies samenwerken.

24 februari 2015- Informatiebijeenkomst managementopleidingen in Helmond

Op 24 februari, van 14.00-16.00 uur wordt in Helmond een informatiebijeenkomst gehouden over het (na)scholingsaanbod op het gebied van schoolmanagement. Ook kan individueel gesproken worden over specifieke opleidingswensen en maatwerktrajecten.

Graag vooraf aanmelden door een bericht te sturen via het contactformulier op deze site.