MMI drijfverentest

MMI drijfverentest

Mensen in het onderwijs werken met gevoel voor kinderen in hun ontwikkeling. Daar hebben zij hun professie van gemaakt. De invulling in concreet gedrag wordt in sterke mate bepaald door de leeftijdsfase van de leerlingen, het eigen vakgebied, het schooltype en de organisatie waar de leraren, staffunctionarissen en leidinggevenden werken. Maar er is meer dat het professioneel gedrag bepaalt: de persoonlijke drijfveren, de eigen normen en waarden, de interesse- en motivatiegebieden. Maar ook: waar krijg je energie van, met welke mensen werk je samen en onder welke omstandigheden kom je tot de beste resultaten?

C-LiON Onderwijs Advies Diensten biedt het instrument ‘My Motivation Insights’ in een exclusieve onderwijssetting, om zicht te krijgen op drijfveren van onderwijsprofessionals en onderwijsteams en hoe deze doorwerken in het professioneel handelen en in samenwerkingsrelaties.

Op basis van het gedachtegoed van Jung, Beck, Cowan en Graves is de My Motivation Insights test ontwikkeld. Zeven kleuren representeren zeven waardenclusters die voor ieder mens tot een unieke combinatie van waarden, persoonlijke normen, motieven en drijfveren leiden. Daardoor wordt het mogelijk om beter zicht te krijgen op het ‘waarom’ achter je eigen gedrag in professionele situaties. Soms wil je graag met rust gelaten worden, soms wil je juist intens graag samenwerken met collega’s, streef je bepaalde doelen na of voel je je tevreden over een manier van werken. Wat de een veranderingsbereidheid noemt, schrikt de ander af. Wat een leidinggevende ‘aansturen’ noemt, ervaart de ander als dwang. Dit en nog veel meer wordt inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt door middel van de test. Enorm belangrijk voor het vergroten van je persoonlijke professionele effectiviteit, en erg toepasselijk voor versterking van samenwerkingsrelaties.

De test is in de afgelopen jaren ontwikkeld, gevalideerd en intussen al vele duizenden keren afgenomen. Het invullen van de digitale vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. Een greep uit de vele onderdelen die in het persoonlijk gesprek toelichten en die we vervolgens in een persoonlijk rapport meegeven:

  • drijfveren en waarden
  • het ‘frame’ waardoor je de wereld ziet en de bijbehorende normen voor jezelf en anderen
  • je acceptatieprofiel en de volgorde waarin je beslissingen neemt
  • je oriëntatie: rationeel-emotioneel, introvert-extravert, inspiratie-realisatie, individu-groep, veranderingsgezind-behoudend
  • je verwerpingsprofiel, je allergieën en weerstanden
  • je energiebalans
  • je reactieprofiel en de situaties die voor jou het meest prettig zijn
  • je activatieprofiel en de manier waarop je met heftige of langdurige spanning omgaat
  • het type leiderschap dat bij jou past.

C-LiON Onderwijs Advies Diensten heeft een team van gecertificeerde MMI-facilitators klaarstaan die kennis hebben van de onderwijssector en die u graag van dienst zijn.
Iedere testafname laten we vergezeld gaan door een persoonlijk gesprek met een facilitator. Voor verdere coaching, training of (team-)begeleiding maken we graag een nadere afspraak.


Klik hier om de MMI drijfverentest brochure te downloaden.

 
Meer informatie?

Meer informatie geven we graag. Wilt u met ons in contact komen? Bel naar 076 5430060 of klik door naar onze contactpagina.